Джейкъб  – потомък на легендарното семейство банкери, напуска поста си като председател

...
Джейкъб  – потомък на легендарното семейство банкери, напуска поста си като председател
Коментари Харесай

Ротшилд зарязва големите пари заради изкуството

Джейкъб  – потомък на именитото семейство банкери, напуска поста си като ръководител на капиталовия фонд RIT. Повече от 30 години той е основна фигура на културната сцена във, като през 1985 година, когато оглавява и попечителния съвет на Националната в Лондон, притегля фамилията Сейнсбъри към идеята за финансиране на музея от заможни семейства. В крилото, което носи тяхното име, сега се съхранява богата сбирка от изкуство. 

В ход на реализация е най-големият план на Ротшилд. Фондът на фамилията финансира строителството на третата най-важна социална постройка в – Националната библиотека в Йерусалим, която е планувано да бъде подготвена до две години. " Имахме открит конкурс, в който не взе участие нито един прочут проектант, тъй като се оказа, че те са много претенциозни. " Така след много взаимни отстъпки изборът пада върху Herzog & de Meuron, които ще понесат отговорността за осъвременяването на града.



Именно тъй като една от най-важните действия на Ротшилд е обединяването на хора на бизнеса и ценители на хубостта, в периода от 1994 до 1998 година като ръководител на Фонда за културно завещание баронът предизвиква музеите да аплайват за безплатни помощи по стратегии, които поддържат изкуството.

В края на 90-те години Ротшилд убеждава дори британския вицепремиер Майкъл Хезълтайн да реалокира служителите от " Самърсет Хаус " – тъй че неокласическата постройка от XVIII век да стане налична за обществеността.  



Най-новият арт план на Ротшилд е личната му къщата на, където се извисяват двете бронзови фигури на Навзика и Одисей, с цел да посрещат корабите, които минават през пролива сред Гърция и Албания. Но познавайки амбициозния барон и пристрастеността му към изкуството, съм сигурна, че напълно скоро той ще показа пред необятната общност и други шедьоври, които ще се причислят към международното културно завещание. 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР